Gurkemeje optimerer humør og hukommelse

Afinfo@hijama.dk

Gurkemeje optimerer humør og hukommelse

Gurkemeje optimerer humør og hukommelse. Det viser et nyt studie. Gurkemeje indeholder det fantastiske stof curcurmin. Det er curcurmin, der giver karry og gurkemeje deres gule farve, og vi har i mange år vidst, at et dagligt indtag af curcurmin har stor og gavnlig antiinflammatorisk effekt i kroppen. Nu viser et helt nyt studie fra UCLA, offentliggjort i American Journal of Geriatric Psychiatry, at indtag af curcurmin også kan fremme såvel hukommelse som humør.
Studiet, der var et dobbelt blind, placebo kontrolleret studie, omfattede 40 voksne i alderen 50-90 år, alle med let hukommelssvigt. Deltagerne indtog enten 90 mg curcurmin eller placebo i en periode på 18 måneder. Deltagerne blev checket hver 6. måned og PET scannet efter 18 måneder. De deltagere, der indtog curcurmin, oplevede en markant bedring i deres hukommelse, svarende til en 28% hukommelsesforbedring, som de deltagere, der indtog placebo, ikke oplevede. Deltagerne i curcurmingruppen havde også langt mindre amyloid plakdannelse i hjernen i forhold til dem, der indtog placebo. Som en ekstra bonus følte curcurmindeltagerne også, at curcurminet havde positiv indflydelse på deres humør.
Fire af deltagerne tålte ikke curcurminen og fik mavesmerter.

For effektivt at opnå inflammationsreduktion skal der ofte store mængder curcurmin til, og derfor kan det være vanskeligt at spise sig til tilstrækkelige mængder ved at spise selve gurkemejeroden. Det menes, at andelen af curcurmin i gurkemejeroden er cirka 10%, men det kan variere afhængig af sort, og hvor den er dyrket. Det er fint at supplere maden, smoothien eller juicen med frisk gurkemejerod, men skal du opnå resultater, enten i forhold til bedring af gigtsmerter, hukommelse eller reducering af andre former for inflammation, så skal der et højkvalitetskosttilskud til med et højt indhold af aktivt curcurmin.

Det er også væsentligt at holde sig for øje, at curcurmin og dermed også gurkemeje skal varmes op for at curcurmins antiinflammatoriske og hukommelsesfremmende egenskaber aktiveres. Det vil sige, at gurkemejen skal svitses på panden, koges med risene eller bages med bollerne for at curcurminen aktiveres og dæmper inflammation etc. Sort peber kan have samme effekt, så anvender du gurkemeje som shot, i gurkemejedrik (Golden milk) eller i en smoothie, så tilsæt lidt friskkværnet sort peber, så aktiverer det også curcurminen.

Kilde: http://newsroom.ucla.edu/releases/curcumin-improves-memory-and-mood-new-ucla-study-says

Om forfatteren

info@hijama.dk administrator